Get Adobe Flash player

4 oktober 2019

“BenRiach” tasting - vrijdag 4 oktober 2019


Beste Whisky-vrienden,

Als eerste tasting van dit seizoen, hebben we een verticale tasting ingepland. Dit wil zeggen dat er van één enkele distilleerderij zes single malts zullen geproefd worden. Er werd gekozen voor de BenRiach distilleerderij.
 


BenRiach, gelegen in Speyside en opgericht in 1898, is onderdeel van The BenRiach Distillery Company. In 1978 overgenomen door Seagram en door de fusie met Chivas Brothers kwam de stokerij in handen van Pernod Ricard. Helaas betekende dit geen goed nieuws, aangezien BenRiach in 2002 werd gesloten. Teveel producerende stokerijen vond Pernod Ricard. Vanaf 2004 begon de nieuwe toekomst van de distilleerderij. In dat jaar kwam de distilleerderij en de aanwezige voorraad whisky in handen van Billy Walker. Hij richtte The BenRiach Distillery Company op en begon met de verkoop van BenRiach single malt whisky’s. Met resultaat!

Je proeft deze avond zes BenRiach’s (12y, 21y en 4 single cask bottelingen telkens op een ander vat gerijpt), waarvan drie geturfde en drie ongeturfde.

 

Inschrijven kan alleen online: http://www.themiddlecut.net/inschrijven

De prijs van 35€ (omvat 6 Whisky's (2cl) en enkele culinair hoogstaande hapjes van traiteur Peter Schrevens) betaal je ter plaatse. Vermits we geen geld op voorhand vragen dringen we er op aan om ons te verwittigen indien er op het laatste moment toch iets tussenkomt waardoor je niet aanwezig kan zijn. Dat kan door een e-mail te versturen naar: the.middle.cut@proximus.be

 

PRAKTISCHE INFO:
Bar open vanaf 20:00
Begin tasting: 20:30
Aansluitend: open bar met after-tasting.
Locatie = Craywinckelhof, Staatsbaan 263 te 3210 Lubbeek

 

Slàinte. 

Het bestuur,
Louis, Frederik, Jos en Guido.

Tastings > Clubtastings > 2019 > 4 oktober 2019
Zoeken
Logo
 
 

Contact Info

The Middle Cut
Whisky Club Lubbeek


the.middle.cut@proximus.be