Get Adobe Flash player

21 april 2023

“Unusual Cask" whisky tasting - vrijdag 21 april 2023


Beste Whisky-vrienden,

Ondertussen weten we al dat whisky talloze smaken kent. Een van de belangrijkste stappen in het produceren van whisky en het verkrijgen van die smaak is het rijpen op eikenhouten vaten, minimaal 3 jaar en 1 dag om precies te zijn. Zeer regelmatig maakt men dan tijdens de laatste maanden gebruik van andere vaten om de whisky een finish te geven.
Bourbon, sherry en rum vaten en zelfs vaten van andere whisky’s, ze passeren tegenwoordig allemaal vrij regelmatig de revue. Ook wijn vaten zijn al een tijdje aan hun verspreiding bezig.

 

Meer en meer distilleerderijen en whiskymakers proberen op dergelijke manier whisky’s op de markt te brengen, die in het oog springen. “Alles kan” lijkt soms wel de leuze te zijn. Gelukkig maar, het geeft ons de kans om weer wat interessante dingen aan jullie voorbij te laten komen.

Minder gekende vaten, zijn ons doel voor deze keer.
Welke vaten? Belgische bier, Tequila, Mezcal of is er misschien een ander hout in het spel ?

De exacte line-up houden we naar gewoonte voor onszelf…, die moet je komen ontdekken. Wel kunnen we beloven, dat we weer ons best gedaan hebben in samenwerking met Jef Dijckmans, uitbater van de welgekende whiskyshop TastToe. Jef zal deze tasting ook van vakkundige uitleg voorzien.


Inschrijven kan alleen online: http://www.themiddlecut.net/inschrijven

De prijs van €40 betaal je ter plaatse en omvat 6 Whisky's (2cl) en enkele culinaire hapjes. Vermits we geen geld op voorhand vragen dringen we er op aan om ons te verwittigen indien er op het laatste moment toch iets tussenkomt waardoor je niet aanwezig kan zijn. Dat kan door een e-mail te versturen naar: the.middle.cut@proximus.be

 

PRAKTISCHE INFO:
Begin tasting: 20:30
Aansluitend: open bar met after-tasting.
Locatie = Craywinckelhof, Staatsbaan 263 te 3210 Lubbeek

 

Slàinte. 

Het bestuur,
Louis, Frederik, Jos, Guido en David.

Tastings > Clubtastings > 2023 > 21 april 2023
Zoeken
Logo
 
 

Contact Info

The Middle Cut
Whisky Club Lubbeek


the.middle.cut@proximus.be