Get Adobe Flash player

16 juni 2023

“CaskAid Tasting”
Tormore experiment & vatsample experience
met Bob Vanmeerbeek
vrijdag 16 juni 2023

 

Beste Whisky-vrienden,

Het is intussen al zo’n 5 jaar geleden dat CaskAid bij ons te gast was voor een leuke en lekkere tasting. Hoog tijd dus om ze nog eens opnieuw uit te nodigen!!!

Voor diegene bij wie CaskAid toch geen belletje doet rinkelen: CaskAid verenigt een vriendengroep met een gedeelde passie voor whisky, die meer willen doen dan alleen maar het verzamelen, proeven en genieten van deze edele drank. CaskAid legt contacten met onafhankelijke bottelaars, distilleerderijen, particulieren en organisaties, kortom iedereen met een voorliefde voor whisky om samen unieke vaten op de kop te tikken. CaskAid bottelt de inhoud en schenkt de opbrengst van deze flessen aan goede doelen.

Als eerste dram van de avond proeven we hun nieuwe 8 jarige Benriach. Daarna volgt hun Tormore experiment. Het betreft een 10 jarige Tormore gerijpt op een ex-Bourbon barrel. Vervolgens is de inhoud verdeeld in 4 gelijke delen: 1 deel is direct gebotteld: de Barrel Original Cask. De andere delen hebben een “finish” gekregen in 3 unieke kleinere vaatjes (sherry, virgin oak, red wine). Een unieke kans om 4 versies van dezelfde whisky te kunnen proeven en vergelijken. Tot slot proeven we nog 2 vatsamples afkomstig uit vaten waarvan CaskAid eigenaar is. Welke? Dat houden we nog even geheim. Een unieke ervaring!


Inschrijven kan alleen online: http://www.themiddlecut.net/inschrijven

De prijs van €40 betaal je ter plaatse en omvat 6 Whisky's (2cl) en enkele culinaire hapjes. Vermits we geen geld op voorhand vragen dringen we er op aan om ons te verwittigen indien er op het laatste moment toch iets tussenkomt waardoor je niet aanwezig kan zijn. Dat kan door een e-mail te versturen naar: the.middle.cut@proximus.be

 

PRAKTISCHE INFO:
Begin tasting: 20:30
Aansluitend: open bar met after-tasting.
Locatie = Craywinckelhof, Staatsbaan 263 te 3210 Lubbeek

 

Slàinte. 

Het bestuur,
Louis, Frederik, Jos, Guido en David.

Tastings > Clubtastings > 2023 > 16 juni 2023
Zoeken
Logo
 
 

Contact Info

The Middle Cut
Whisky Club Lubbeek


the.middle.cut@proximus.be