Get Adobe Flash player

23 februari 2024

“Glen Scotia” whisky tasting
met Bob Vanmeerbeek
vrijdag 23 februari 2024


Beste Whisky-vrienden,

Als eerste proeverij van 2024 hebben we een verticale “Glen Scotia” tasting gepland.
Glen Scotia is één van de weinige distilleerderijen (4) die nog in Campbeltown actief zijn, ooit gekend als de whisky-hoofdstad van de wereld met meer dan 30 distilleerderijen.

 


De distilleerderij werd in 1832 gebouwd door de families Stewart en Galbraith. In eerste instantie werd ze Scotia genoemd, wat “de vallei van Schotland” betekent, waarna in 1939 “Glen” aan de naam werd toegevoegd. De distilleerderij heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Uiteindelijk werd Glen Scotia in de jaren negentig van de vorige eeuw gekocht door Loch Lomond Distillery Co Ltd.

De proeverij zal worden geleid door Bob Vanmeerbeek, die we al kennen als CaskAid evangelist. Hij is daarnaast een gepassioneerd Glen Scotia liefhebber en verzamelaar.
Inschrijven kan alleen online: http://www.themiddlecut.net/inschrijven

De prijs van €40 betaal je ter plaatse en omvat 6 Whisky's (2cl) en enkele culinaire hapjes. Vermits we geen geld op voorhand vragen dringen we er op aan om ons te verwittigen indien er op het laatste moment toch iets tussenkomt waardoor je niet aanwezig kan zijn. Dat kan door een e-mail te versturen naar: the.middle.cut@proximus.be

 

PRAKTISCHE INFO:
Begin tasting: 20:30
Aansluitend: open bar met after-tasting.
Locatie = Craywinckelhof, Staatsbaan 263 te 3210 Lubbeek

 

Slàinte. 

Het bestuur,
Louis, Frederik, Jos, Guido en David.

Tastings > Clubtastings > 2024 > 23 februari 2024
Zoeken
Logo
 
 

Contact Info

The Middle Cut
Whisky Club Lubbeek


the.middle.cut@proximus.be